o-nama

O nama

Tvrtka Gabrek postoji od 1979. godine kada su se isključivo bavili limarijom. Godine 1993. su se preseljenjem u veću i moderniju lokaciju počeli baviti i lakiranjem te je nakon toga počeo i nešto brži razvoj poduzeća.
Nakon dvadesetak godina bavljenjem limarijom i lakiranjem na inicijativu Kristijana Gabreka (sina vlasnika Ivana Gabreka) 1996 godine tvrtka se počinje baviti preradama automobila tj. tuningom.

Godine 1998 Kristijan Gabrek u Njemačkoj sklapa ugovor sa tvrtkom Rieger Tuning koja je jedna od najvećih u Europi te dogovara sa njima generalno zastupstvo za njihove proizvode te ostale proizvode koje oni nude u svom asortimanu. Rieger tuning je tvrtka koja se bavi proizvodnjom aerodinamičkih dijelova za automobile (spojlera) koji se odlikuju visokom kvalitetom izrade te kao takvi postavljaju vrlo visoke standarde te ima tradiciju dugu dvadesetak godina.

Nakon već popriličnog uspjeha te razvoja tvrtke kao i stjecanjem određene reputacije u svojoj branši, godine 2000 dogovoreno je generalno zastupstvo sa tvrtkom K&N Engineering USA, vodećom tvrtkom na svijetu koja se bavi proizvodnjom sportskih filtera zraka te ima tradiciju dugu 50 godina. Tvrtka K&N svojim filterima opskrbljuje većinu momčadi Formule 1, WRC natjecanja u reliju te mnoge druge. Na svoje filtere nude jamstvo od 1.600.000 km.

Godine 2004. započeta je suradnja sa tvrtkom Eibach, vodećom kompanijom u proizvodnji opruga te ostalih dijelova ovjesa visokih performansi. Godinu dana poslije, ponuda Gabrek auta proširena je sa distancama renomiranog Njemačkog proizvođača pod imenom SCC Fahrzeug technik. Tvrtka SCC u svojoj ponudi nudi bogat asortiman aluminijskih distanc – ploča visoke kvalitete.

2006. godine započeta je suradnja sa nekoliko tvrtki, također vodećih u svom segmentu. U prvom redu to je tvrka SKN Tuning, koja se najvećim dijelom bavi povećanjem snage motora, što promjenom softwera a što ugradnjom drugih komponenti poput turba ili kompresora, intercoolera, sportskih usisa, itd. Nadalje, započeta je i uspješna suradnja sa britanskom tvrtkom Forge motorsport, koja u svojoj ponudi ima široku paletu proizvoda za povećanje snage motora te ostalih djelova za poboljšanje performansi automobila. Također 2006. godine započeta je suradnja sa tvrtkama Dectane i In-Pro, koja imaju široku ponudu “aftermarket” svjetala, te stop lampi, pokazivača smera i dr. S početkom ove godine, 2007. asortiman tvrtke je popunjen proizvodima više tvrtki: Sandtler – najvećim dijelom bavi se nabavkom profesionalog asortimana homologiranog za utrke. KEI Racing – ultralagane i kvalitetne felge renomiranog japanskog proizvođača, Milltek Sport – najpoznatiji i najcijenjeniji europski proizvođač ispušnih sustava, poznat po svojoj kvaliteti i performansama.